Ενημέρωση

Οφέλη του EcoPlant στην καλλιέργεια της ελιάς το φθινόπωρο

Οι φθινοπωρινοί μήνες είναι ίσως μια από τις πιο σημαντικές περιόδους στην ελαιοκαλλιέργεια διότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την συγκομιδή. Την περίοδο αυτή, οι καρποί της ελιάς παίρνουν την τελική τους μορφή διαμορφώνοντας το μέγεθός τους αλλά και ξεκινώντας την διαδικασία τις ελαιοποίησης.
Σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τα δέντρα μας δίνοντας τους όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται καθώς και να τα προστατεύσουμε από έντομα και μύκητες της εποχής, ώστε να πέτυχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα στην παραγωγή μας.

Η χρήση του EcoPlant βοήθα σημαντικά στην καλλιέργεια της ελιάς καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου από την έναρξη μέχρι την συγκομιδή. Την περίοδο του φθινοπώρου πριν την συγκομιδή, είναι πολύ σημαντική η εφαρμογή του EcoPlant συμβάλλοντας στην τελική μορφή του παραγόμενου προϊόντος.

Συστήνονται μία με δύο διαφυλλικές εφαρμογές καθώς και ένα ριζοπότισμα, εάν υπάρχει η δυνατότητα.

  • Οι αναλογίες για διαφυλλικό ψεκασμό είναι 1:100 που σημαίνει 1 λίτρο EcoPlant σε 100 λίτρα νερό.
  • Οι αναλογίες για ριζοπότισμα είναι 1:25 που σημαίνει 1 λίτρο EcoPlant σε 25 λίτρα νερό ρίχνοντας ένα λίτρο διαλύματος ανά δέντρο.

Για περαιτέρω οδηγίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Στόχοι με την χρήση του EcoPlant:

  • Η αύξηση του μεγέθους του καρπού και του βάρους του σε όλες τις ποικιλίες, ελαιοποιήσιμες και επιτραπέζιες, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής.
  • Στις επιτραπέζιες ελιές έχουμε μεγαλύτερα μεγέθη αρά και μεγαλύτερη εμπορική αξία.
  • Στις ελαιοποιήσιμες έχουμε αύξηση της περιεκτικότητας σε λάδι.
  • Επιτυγχάνουμε πρωιμότητα της παραγωγής τουλάχιστον κατά 15 ημέρες.
  • Προστατεύουμε την παραγωγή από παθογόνους μικροοργανισμούς (έντομα, μύκητες, βακτήρια)
  • Προετοιμάζουμε τα δέντρα μας να είναι προστατευμένα κατά ένα μεγάλο βαθμό από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό και με μια επέμβαση πριν από περίοδο παγετού έχουμε μια πλήρη κάλυψη.